2018. június 27., szerda

Colleen Hoover, Tarryn Fisher: Never never trilógia

Sziasztok Drágáim!

Ma Colleen Hoover és Tarryn Fisher Never never trilógiájáról hoztam értékelést. 


Először is a fülszövegek:


,,Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts! 

Jó barátok voltak, amióta csak megtanultak járni. 
Ma délelőtt óta vadidegenek. 
A fiú bármit megtesz, hogy emlékezzen. A lány bármit megtesz, hogy felejtsen. 

Ne habozz! Imádni fogod."


--------o--------

,,Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts!
Silas versenyt fut az idővel, ahogy egyre több igazságra derül fény, miközben más szálak összekuszálódni látszanak. Ráadásul most már magasabb a tét, ahogy Silas kezéből egyre inkább kicsúszik az irányítás, és mások kezdik gyanúsnak találni a viselkedését. Charlie bajban van, így hát neki kell áthidalnia a szakadékot a múltjuk és a jelenük között. Mert valahol a „szeretlek”-ek meg a „soha, de sohá”-k között ott rejtőzik az igazság, amiről egyelőre elképzelésük sincs, mégis meg kell találniuk."
--------o--------
..Tudod, ki voltál valaha és ki akarsz lenni a jövőben?
Silas Nash és Charlize Wynwood kénytelen elmélyedni a múltban, hogy megoldják saját rejtélyeiket. Versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják a szükséges válaszokat, mielőtt mindent elveszítenek.
Vajon vissza tudják szerezni, ami egyszer már az övék volt? Visszakaphatják-e a régi énjüket?"

A történet:
Igyekszem pár szóval összefoglalni a történetet, spoilerek nélkül, ugyanis a fülszövegekből nem sok derül ki. Két főszereplőnk, Charlie és Silas egyik pillanatról a másikra elvesztik az emlékezetüket, és mivel ugyanabban a cipőben járnak, együtt igyekeznek rájönni, hogy kik is ők valójában. Csakhogy egyáltalán nincs könnyű dolguk, ugyanis ott vannak a szüleik, akik se Charlie-nál, se Silas-nál sem egyszerű esetek. Miközben próbálják kideríteni, hogy pontosan mi is történik, egyre több dolgot tudnak meg magukról és egymásról, a kapcsolatukban pedig egyre több lesz az érzelem.
A külsejével kezdeném. Nagyon szeretem a borítójukat, mert szerintem teljesen jól visszaadja az egyes könyvek témáját, hangulatát. Fun fact, hogy a Könyvfesziválon szereztem be a könyvet, és amikor hazaértem, akkor vettem észre, hogy nem az első, hanem a harmadik részét vettem meg, mert ennek a kettőnek a borítója csupán a kezek állásában különbözik, és csak egy apró szám jelzi, hogy melyik rész melyik. De ettől ugyanúgy csodásnak találom a borítókat. :)
Először is el kell mondjam, hogy ez a történet szerintem eszméletlenül aranyos. Imádom Charlie és Silas kapcsolatát. Egyszerűen cukik. Nekem személy szerint a harmadik könyv volt a kedvencem, de az első kettő is nagyon jó. Az írónők egyfolytában fenntartják a figyelmedet, egy pillanatra se fordult meg a fejemben, hogy letegyem. Ez odáig fajult, hogy három nap alatt kiolvastam a három könyvet, úgy, hogy a másodikat éjnek évadján fejeztem be. :D
Amikor elkezdtem, nem tudtam, hogy a romantikus vagy a fantasy kategóriába soroljam-e, de egyértelműen romantikus. Azt is meg kell említenem, hogy a könyvek több szemszögből íródtak. Én szeretem a többszemszöges könyveket, és örültem, hogy nem kellett azon gondolkodnom, hogy ,,most akkor ezt ki is mondja?", mert jól követhetően volt tagolva. A történet nagyon jól fel van építve, minden időben kiderül, de közben kicsit cincálja is az olvasó idegeit. Szépen leírja és levezeti a két főszereplő kapcsolatát, ami a három könyv alatt bontakozik ki. A könyv lezárását pedig egyszerűen imádom. Nem tudom, hogy melyik írónő ötlete volt, de az biztos, hogy zsenik. 
Szereplők:
Charlie: Akinek a neve igazából Charlize. Őszintén szólva engem kicsit zavart, hogy nem így szólították, mert szerintem szebben hangzik. Róla kiderül, hogy körülbelül milyen volt a személyisége az emlékezetvesztés előtt, és saját maga is elítéli a régi személyiségét. Igaz, hogy volt, hogy legszívesebben kupán vágtam volna, hogy térjen már észhez, és vegye észre a nyilvánvalót, de összességében egy nagyon szerethető karakter.
Silas: Bevallom, először nem volt olyan szimpatikus, de a második könyvtől kezdve imádtam. És ami még érdekes, hogy a második könyvtől kezdve, kinézetre valamiért máshogyan képzeltem el. Nekem valahogy ,,megemberesedett". :D Nem tudom miért, de a második könyv valahogy vízválasztó volt a számomra, Silas-re nézve. Egyébként imádtam minden megszólalását, és annyira sajnáltam, amikor Charlie nem mondom mit csinált, mert spoiler lenne. :P. És annyira aranyos mondatai vannak, hogy huuu. És megint rám jött a fangirling. :D
Landon: Silas öccse, aki igazán a harmadik részben kap nagy szerepet. Azt nem írom le, hogy miért, mert spoiler lenne. Bocsi :D Egyébként nagyon szeretem a stílusát, ő A TESTVÉR, csupa nagybetűvel, ugyanis annyira szerethető karakter, hogy szerintem bárki szívesen elfogadná testvérnek. 
Janette: Charlie húga, és ő is leginkább a harmadik könyv környékén kap nagyobb hangsúlyt. Ő inkább az a lázadó fajta, igazi tini, aki nem igazán kedveli a nővérét. Ez természetesen mint mindig, a könyv végére meg fog változni. :D
--------------o--------------
Terjedelem:
Never never: 174 oldal
Never never 2: 116 oldal
Never never 3: 107 oldal







Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus könyveket, és annak is, akinek setleg nincs ideje 400 oldalas könyveket olvasni, ugyanis láthatjátok, hogy nem nagy terjedelműek, de annál értékesebb ami bennük van.
Jó olvasást!
Sunny Blueberry <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése